درباره نشریه

انجمن علمی-دانشجویی زیست شناسی دانشگاه تهران فعالیت خود را در سال های قبل از 1376 شروع کرد. در واقع قبل از تشکیل انجمن، آرشیو زیست شناسی وجود داشت که آقای عباس عباسی، استاد کنونی دپارتمان میکروبیولوژی، در دوره ی دانشجویی خود یکی از افراد عضو در آرشیو بود. بعد از آرشیو در سال 1379 کانون زیست شناسی تاسیس شد که دکتر احسان عارفیان، استاد کنونی دپارتمان میکروبیولوژی، ، دکتر حسین رجایی (دبیر سال 79)، دکتر فرید سمسار ها (دبیر سال 80)، آقای حامد باستین (دبیر سال 81)، آقای سیاوش تفضلی (ورودی سال 82)، از اعضای فعال کانون زیست شناسی بودند.

در دوره ی کانون زیست شناسی نشریه ی پویش و رویش چاپ شد که مجلات خیلی خوبی در دوره ی خود بود.

در سال 1384 معاونت فرهنگی دانشگاه انجمن های علمی را تاسیس کرد و کانون به انجمن علمی تبدیل شد. اولین دبیر انجمن مسیح شرافتیان (ورودی سال 84) بوده و لوگوی قدیمی انجمن در این دوره طراحی شد. سال 1385 ابراهیم اسکندری (ورودی سال 83) دبیر بود و نشریه ی ندا برای اولین بار منتشر شد. در سال 1386 سیاوش ریاضی و عطا کالیراد (ورودی سال 86)، آروتین غریبیان و محمد طه محمدی آزاد (ورودی سال 85) و محمد کرمی نژاد رنجبر (ورودی 86 دکترا پیوسته ی بیوتکنولوژی) عضو اصلی و رایا آسان و الهام فخر (ورودی سال 86) اعضای علی البدل بودند. بنابراین مجموعا 7 نفر عضو هسته ی مرکزی انجمن بودند. در آن دوره آروتین غریبیان دبیر انجمن و مدیر مسئول و عطا کالیراد سردبیر نشریه بودند سردبیر نشریه بودند سردبیر نشریه بودند سردبیر نشریه بودند. نشریه ی ندا در این دوره نیز به انتشار خود ادامه داد. از دبیران انجمن می توان افراد زیر را نام برد: عطا کالیراد (87)، مرضیه خانی (88)، مجتبی نعمتی (89)، نرگس جعفری (90)، شقایق فرهنگ مهر (91)، علی گلبابایی (92)، ابوالفضل عرب (93 و 94) و محمد امامی (95 و 96). در سال 90 نشریه ی ندا به دنا تغییر نام داد.

بنابراین اولین دوره ی انجمن سال 84 بوده و تا الان دوازده دوره انجمن داشتیم. فعالیت های انجمن در سال های گذشته نیز مثل دوره های اخیر چاپ نشریه ی ندا و بعد دنا، برگزاری کارگاه های آموزشی، سمینار و بازدید علمی (برای مثال پارک فناوری) بوده است. شمارگان مجله ی دنا در طول دوره های مختلف تغییر کرده است. در سال 86 به صورت ماهنامه چاپ می شد و بعد ها به صورت فصلنامه و هم اکنون به صورت دوفصلنامه می شود. لوگوی انجمن نیز از سال 95 تغییر یافت و به لوگوی فعلی تبدیل شد.